http://index.hu/kultur/media/2010/12/29/egyre_tobben_nezik_a_valo_vilagot/

Egyre többen nézik. Le vagyok nyűgözve. Ez a tény a magyar népesség intellektuális szegénységi bizonyítványa. Engem az vágott mellbe, hogy diplomások közül is több mint 20% nézi. Elkeserítő. Mióta adnak diplomát annyira csekély értelmi képességű embereknek ebben az országban, akiket ez a kritikai szintet alulról súroló gagyi érdekel?

Nehezen emésztem meg az ilyen adatokat. Nem vagyok kárörvendő típus, de ebben az esetben annak örülnék, ha bukás lenne. Csúfos. Akkor lenne remény rá, hogy csak szorult némi ész ebbe a népbe.

Tudom, hallom előre: nem kötelező nézni. Nem is nézem, és büszke is vagyok rá, hogy ki tudom választani az értelmes műsorokat, ha meg nincs ilyen, inkább kikapcsolom a tévét. Igazából nem is a ki tudja hányadik szériás VV a gond. Ez csak egy tünet. Valami össztársadalmi elhülyülés tünete. Erre mondják, hogy "van rá igény", az értelmesebb dolgokra meg hogy "nincs rá igény". Én meg ezzel kapcsolatban azt gondolom, hogy igény mindig arra van, amire támasztanak. Mobiltelefonra pl. egyáltalán nem volt igény, amíg nem promotálták megfelelően. Utána meg lett. A semmiből. Egyik nap még nem volt igény aztán lett. Valahogy így kellene eljárni a magasabb kultúrával (magasabbon értek itt már a nem teljesen gagyi szinttől fölfelé mindent) kapcsolatban is. Népszerűvé tenni. És rögtön "lenne igény".

 

Más kérdés, hogy vannak fokozatok. A VV és a brazil szappanoperák relációjában például még Rambo és a Terminátor is a "magas kultúra" képviselői :D.

Szerző: etuska  2010.12.29. 15:43 1 komment

Címkék: média tv kultúra világ való valóságshow puffogás

A bejegyzés trackback címe:

https://napietus.blog.hu/api/trackback/id/tr212546345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása