A következő napokban egy-egy pályázati konstrukciót igyekszem megosztani a kedves olvasókkal. A kiválasztásuk teljesen önkényes: azokat mutatom be, amelyek iránt nálam érdeklődtek ügyfelek. Természetesen rengeteg pályázati kiírás van, ezekről a teljes lista a http://www.ujszechenyiterv.gov.hu oldalon található.

Arra mindenképpen felhívnám Kedves Olvasóim figyelmét, hogy csak olyan dologra pályázzon, amit meg is tud valósítani, és olyan tevékenység keretében, amelyet hosszútávon fenn akar tartani. A legtöbb pályázathoz ugyanis meghatározott időre szóló üzemeltetési kötelezettség kapcsolódik (pl. ingatlanoknál x évig csak a pályázatban meghatározott célra lehet az épületet használni. Tehát számoljak azzal, hogy ha tehénistálló korszerűsítésére nyertem pénzt, azt nem alakíthatom át jövőre sörözővé, mert akkor vissza kell fizetnem a támogatást, és még meg is büntetnek).

 

Fontos még, hogy évente beszámolót kell készíteni a projetkről, ezt érdemes a pályázatíróval előre tisztázni, hogy ennek megírása a díjában benne van-e. Nem mindig könnyű feladat, a könyvelők meg - jogosan - nemigen szeretnek más munkájából dolgozni. Én magam általában úgy szoktam, hogy van egy fix pályázatírási díj, és meghatározott %-nyi sikerdíj. Ebben a beszámolók elkészítése benne van. Vigyázzatok, mert sok a csaló (ahol lósz@r van, ott veréb is). Eleve gyanús, ha valaki túl sokat kér előre. A fix díjat sem szabad kifizetni addig, amíg a pályázatot be nem fogadták ("formailag megfelelt"), erről minden esetben kap a pályázó értesítést az elbíráló szervtől. Mindig legyen Nálatok is másolat a beadott összes dokumentumról. Előfordulhat, hogy megszűnik az a cég, aki írta a pályázatot, de attól még a folyamatot tovább kell vinni. Ha nincs meg ez a dokumentum, senki nem fogja tudni vállalni az ügyetek folytatását.

A pályázati felhívások alapján három dologra igyekszem itt rámutatni a támogatásokkal kapcsolatban:

-          Ki kaphat?

-          Mire?

-          Mennyit?

Akit bővebben érdekel valamelyik kiírás, annak szívesen segítek (magam is írok pályázatokat), írjatok nyugodtan az eowyn.se@gmail.com címre.

No, kezdjük az elején, a mai penzum:

KOMBINÁLT MIKROHITEL

Kódszám:

GOP-2011-4.1.

KMOP-2011-1.3.1

 

A refinanszírozó pénzintézetekre vonatkozó résszel nem foglalkoznék, csak a pályázó mikrovállalkozások szempontjából tanulmányoztam át.

 

Tehát:

 

Az a cél, hogy finanszírozó szervezetek bevonásával együttesen biztosítsák a GOP-2.1.1/M és a KMOP-1.2.1/M (a Gazdaságfejlesztő Opertív Program, illetve a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében mikrovállalkozások fejlesztésére nyújtott támogatások) keretében nyújtott támogatást, és az ehhez kapcsolódó kedvezményes kamatozású hitelt.

 

KI?

 

Éves nettó 200 millió forint alatti árbevétellel rendelkező hazai, vagy az Eu területén székhellyel, és Magyarországon fiókteleppel rendelkező mikrovállalkozások.

 

MIRE?

 

1. Új, egyenként minimum nettó 200.000,- Ft beszerzési értékű tárgyi eszköz

beszerzése;

 

2. Információs technológia fejlesztéshez kapcsolódó, egyenként minimum nettó

30.000,- Ft értékű hardver beszerzése;

 

3. Információs technológia fejlesztéshez kapcsolódó szoftverek beszerzése;

 

4. Infrastrukturális és ingatlan beruházás és vásárlás

 

Jelen konstrukcióban NEM támogatható:

1. mezőgazdasági termékek termelésére, előállítására irányuló projektek;


2. az alábbi iparágakban megvalósuló projektek: acélipar, hajógyártás,
szénbányászat, szintetikusszál-ipar, közúti-, vasúti, vízi-, légi- és tengeri
szállítási ágazat;


3. turisztikai attrakció és szálláshely fejlesztése

 

MENNYIT?

 

- a vissza nem térítendő támogatás összege legalább 1 millió Ft és legfeljebb 4 millió Ft lehet, amelyhez legalább 1 millió Ft és legfeljebb 8 millió Ft összegű támogatott hitel

(visszatérítendő támogatás) kapcsolódik;

 

- a vissza nem térítendő támogatás, a hitel, illetve a Kedvezményezett által biztosított

legalább 10%-os önerő együttesen képezi a pályázati projektértéket

 

- a vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke a Pályázati Projektérték

önerővel csökkentett értékének 50%-a, illetve a támogatott hitel összegének 100%-a

lehet.

 

Ennyit kedvcsinálónak :)

 

Folytatása következik….

Szerző: etuska  2011.01.18. 13:30 1 komment

Címkék: munka gazdaság magyarország hír pályázat támogatás

A bejegyzés trackback címe:

https://napietus.blog.hu/api/trackback/id/tr302592783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.18. 13:52:39

ha van konkrét elképzelésetek, kérdésetek, azokat is írjátok meg (kár kommentben is), szívesen utána nézek, hogy belefér-e valamelyik kiírásba.
süti beállítások módosítása