Manapság igen aktuális téma a tévé és annak műsorai. Nekünk kábel tévénk van, és mivel ma amúgy is tévézős-lustálkodós napom van (szegény férjuram megfázott, az ágyat őrzi, és zajos tevékenységet, mint pl. porszívózás, mosás, mosogatógép üzemeltetése stb. nem lehet folytatni, mert zavarja a ház halálos náthába esett urát a pihenésben :)), számba veszem a kínálatot:

duna tv: Vannak rajta jó műsorok, meg jó filmek is. Gyakran nézem.

tv2: iszonyat gagyi, sok reklámmal. Amit mégis megnézek ezen az adón: krimi hétfő, szerdán a Doktor House, és pénteken a tegnap óta futó hawaii five-o, ez úgy tűnik tetszeni fog. reklám alatt elkapcsolom, ajánló alatt nem mindig, mert akkor mindjárt kezdődik a film. ezért sokszor látom/hallom rémgázos műsoraik ajánlóját. nem érik el a kritikai szintet.

m2: filmeket szoktam rajta nézni, tetszik. óriási előnye, hogy végig lehet nézni normálisan egy filmet, mert nincs közte reklám. nézem még itt a ma reggelt, meg a híradót is.

filmmúzeum: nagyon szeretem. ma pl. a Szegény gazdagok-at adták. sok jó régebbi film van rajta, egyedülálló a piacon Etuska szívébe bezárta magát :)

music mix: nem nézem.

animax: dettó

m1: nézném, de műszaki hiba miatt hetek óta sistereg. azelőtt gyakran néztem, filmeket, meg az estét is.

viasat 3: jó filmek vannak, pont most megy a columbo, sok krimi van, én meg rajongok a krimikért. óriási hibája viszont, hogy még kereskedelmi viszonylatban is gyakran van reklám, bár nem olyan túl hosszú mint a többin.

eurosport: sokat nézem, különösen a focit, meg a wednesday selection keretében futó lovas közvetítéseket (nemrég volt a kentucky világkupa). ez utóbbiért a house-t simán kihagyom :)

discovery: jó, érdekes, csak túl sokszor ismétel. azonkívül nem tetszik az ismeretterjesztő műsorok gyakran szájbarágós, amerikai átlagképzettségre méretezett stílusa. ennek ellenére szoktam nézni, sok technikai újdonságról, érdekességről van szó rajta. How is made? örök kedvenc (említett "anya a hülyegyerekének" stílust leszámítva)

spektrum: túl sok reality-szerű, kutyaidomítós-gyereknevelős műsor van. de van sok történelmi is, azokat nagyon szeretem.

rtl klub: nem nézem

atv: nem nézem, kivéve a hazai turizmusos műsort néha. a többit nem merem nézni, mert félek, hogy belefutok Kálmán Olgába, és azt nem szeretném. sikertelen hardtalk-imitátornak tartom, aki sajnos nem tudja tartani a kényes egyensúlyt a riporteri határozottság és a tahóság között.

falutévé: nézem rajta a testületi ülést, meg a rendezvényekről készített filmeket. már persze azokat, amik érdekelnek.

duna II (autonómia): ugyanaz a véleményem, mint a duna 1-ről. ld. 1. pont.

hírtv: a célpontot szoktam nézni, meg a különkiadást szombat délelőtt. kilences híradót is itt nézem. szeretem még a mentés másként-et is.

national geographic: szintén kedvelem, főleg az afrikai vadonról szóló természetfilmeket. rengeteget olvastam erről a térségről (a magyar és német nyelven összeszedhető vadászirodalom nagy részét) és érdekel. tudom mihez kötni a látottakat.

sport1: gyakran nézem. főleg a teniszt, meg a focit, persze. sportrajongó vagyok :)

sportklub: ugyanaz áll, mint az előzőre

rtl (német): nem nézem

echo tv: nem nézem

pro7 (német): néha nézem, vagy inkább hallgatom nyelvtudásom frissen tartása céljából

hálózat tv: nem nézem

nóta tv: nem nézem

motieurs: nem nézem

aztán ennyi is. ráadásul az általam kedvelt filmeket/műsorokat is napi átlag 2 órába kell sűrítenem, mert több időm sosincs. azalatt is van dolgom, és közben próbálok rá figyelni. a House-t pl. tornázás közben nézem :) jobban megy az idő. persze hétvégén több időm van, akkor több filmet is meg tudok nézni. Általánosságban hiányolom a színházi közvetítéseket. Sajnos ritkán jutok el (vezetni oda-vissza, nehezen szánja rá magát az ember), és szívesen megnézném.

Összefoglalva először végigkapcsolgatom a következő csatornákat: duna, dunaII, m2, filmmúzeum, sport1, sportklub, eurosport, national geographic. ha nincs semmi, akkor általában kikapcsolom. a többi adón futó műsorokat "céltudatosan" nézem, ha nézem. közben meg kézimunkázom. amíg magam vasaltam, azt is tévézés közben végeztem. meggyőződésem ugyanis, hogy a tétlenség léhaságba visz, az meg romlásba :):P amíg ébren vagyok, mindig csinálok valamit. így nem lustulok teljesen el (remélem).

 

Várok véleményeket a Ti kedvenc műsoraitokról is!

 

Szerző: etuska  2011.01.08. 15:51 1 komment

Címkék: média tv kultúra hír

A bejegyzés trackback címe:

https://napietus.blog.hu/api/trackback/id/tr212569816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1Bogiii 2011.01.14. 18:40:02

egyetértek! Ha egyedül vagyok itthon a legkisebbel akkor be sem kapcsolom. Ha a gyerekek vannak itthon akkor Minimax és Disney Chanel. Ha Apájuk is itthon van, akkor Discovery és társai (légikatasztrófák, háborúk stb.) esténként egy kicsi beszélgetős politikai műsor, de módjával mert minden csatorna nézhetetlen :) ezután még nézhetetlenebb lesz a cenzorasszony keze nyomán.
süti beállítások módosítása