Utolsó kommentek:

vegyészmérnök (törölt) 2014.03.20. 15:58:59

Grafikont sem tudsz értelmezni, te retek:

napiferenc.blogspot.hu/2012/01/napietus-es-grafikon.html

Bejegyzés: támogatás

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.05.15. 18:50:54

köszönöm, el fogom olvasni. a büntetési tételnél a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés esetén a bírói gyakorlatban meghozott ítéletekből indultam ki (pl.: vadászbalesetek, ahol a vétkes fél egyértelműen gondatlan volt)

Bejegyzés: otthonszülés másodfokon

P4p3r Dr4g0n 2011.05.12. 10:44:03

Csak 2-10 évet adnál a gondatlanságért? Gondoljuk át jobban. Ha a gondatlanság ne adj Isten emberéletet követel, legyen gyermek, anya vagy mindkettejük élete, akkor a gondatlanság 10 év maximum igen kevés. 30 évet adnék érte minimum. Jólvan aláírom, hogy a kórházakban is meg van erre az esély sajnos, de ha valaki otthon akar szülni, akkor sokkal nagyobb kockázatot vállal, főleg, hogy nincs a közelben szülész, csak egy bába vagy 1-2 dúla. Amúgy furcsának találom azt, hogy az orvosok szemszögéből nem mutatják be alaposan az otthonszülést. A sajtó teljesen lerágta ezt a csontot, talán még mindig csócsálják, de nem a biztonság kérdését. Minden otthonszülő véleményére adtak fél órát, míg az orvosoknak van 5-10 perce elmondani, miért jobb a kórház. Mellesleg az egészségügyet szapulja mindenki, ahelyett, hogy a probléma gyökerét látnák át. Szerintem egy újabb bejegyzést is megérne ezzel foglalkozni. Van egy olyan könyv, amit dr. Berkő Péter írt meg, aki nagyon hosszú évekig dolgozott egy szülészeten. Elolvastam a könyvét és sok dologban átformálta a véleményemet a könyve. Sok problémát mutat be az egészségügyben (ami mellesleg csak egy osztályt mutat be), de a várandósoknak is nagyon sok és kielégítő válasszal szolgál szerintem. Amúgy teljesen ingyenes a könyv, csak le kell tölteni. www.ingyenesenletolthetokonyvek.hu/konyvek/szuleszeti-zarojelentes-dr-berko-peter-2011

Bejegyzés: otthonszülés másodfokon

Bogi és Burkó 2011.01.28. 21:59:05

@etuska: hajrá! :)
nem vagyunk egyformák, de ezzel semmi baj. Tőlem távol áll, hogy ilyen keményen és eltökélten éljek.

Bejegyzés: plasztika

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.27. 23:20:16

én alapjában véve hízásra hajlamos típus vagyok. de ezt, ha most itt ülnél velem szemben, meg nem mondanád. én ezért nagyon sokat dolgoztam és szenvedtem gyakorlatilag gyerekkoromtól, és most is folyamatosan. lehet, hogy igazad lesz. ezt nem tudhatom.de nem adom fel könnyen. ez viszont biztos. és amíg lesz 1 milliomod esély, hogy megőrízzem az alakom minnél tovább, addig én küzdeni fogok. ilyen vagyok. akaratos, de fegyelmezett :) ismerem magam. amit akarok, elérem, amit elhatározok, ahhoz tartom magam. ez a hozzáállás vitt előre egész életemben. mindent ennek köszönhetek úgy a szakmai, mint a magán életemben. egy sikeres stratégiát nincs okom feladni. még ilyen látszólag (főleg kívülálló számára) talán jelentéktelen dolgokban sem.

Bejegyzés: plasztika

Bogi és Burkó 2011.01.27. 17:46:59

ó, a zárójelben írt utalás az örökös időhiányra nem csak a szoptatásig fog fennálni. Sőt :)
De ne érts félre, természetesen szived joga a plasztika , csak arra akartam utalni, hogy nem lesz ez akkora probléma, mint amekkorának most gondolod. Illetve ha probléma is lesz a fontossági sorrendben nagyon hátul fog kullogni.
/leszámítva természetesen azt, ha botrányos dolgok történnének a melleddel. :) De többségünket ilyen veszély nem fenyegeti./

Bejegyzés: plasztika

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.27. 10:43:10

@Bogi és Burkó: ez csak a szoptatás után érdekes, persze, addig értelme sem nagyon lenne :) pont azért igyekszem előre tájékozódni, hogy ne akkor kelljen majd kapkodni, amikor az embernek úgyis kevés ideje van.

Bejegyzés: plasztika

Bogi és Burkó 2011.01.26. 22:03:24

Jósolhatok?
Korátsem lesz ez a mell probléma olyan komoly, hogy plasztikai sebészig fuss. Jó eséllyel nem is e körül forognak majd a gondolataid.
( Nem, nem nem ősanyaságból mondom, nem arra gondolok, hogy a gyerMeknek szenteled minden perced. :) de egy szabad éjszakát a férjeddel, egy görbe estét a barátnőiddel, sőt néha csak egy kádban töltött félórát is sokkal többre fogsz értékelni, mint holmi csinosan álló cickókat )

Bejegyzés: plasztika

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.01.25. 09:04:31

Nos, bevallom, a mellbimbó kérdésben és mell kérdésben szakértőnek tartom magam:-)))
Viccet félretéve és nem ijesztgetve, de nem véletlen, hogy azt mondtam, nem normális a több éves szoptatás, már a cickók és a bimbók védelmében is..Ahogy én ezt tudom, (a forrás titok) ha egy bimbó tönkremegy, nyers paraszti ésszel is jól kitalálható, azt helyrehozni, hát nem egy sima felvarró műtét...

Szerintem is hasznos, hogy ezt megírtad, mert a harcos, nagy hangú ősanyák hangjával szemben nem árt, ha az ész oldaláról is szól valaki. Ráadásul ez még csak a fizikai szempont...Arról is lehetne írni, mi lesz egy gyermek személyiségével, akit az édesanyja még 3-4 évesen is szoptat...

Bejegyzés: plasztika

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.24. 19:21:10

@Nemlajos: ezeket nem kellett megkérdeznem, mert ezt már a nőgyógyászomtól kérdeztem, és kielégítő válaszokat kaptam :)

visszérre szerencsére nem vagyok hajlamos, de ez semmiség. majd ráérünk, ha esetleg lesz :) de ennek tleg kicsi az esélye.

Bejegyzés: plasztika

Nemlajos 2011.01.24. 19:14:52

:)))
Egy úttal megkérdezhetted volna az esetleges gát környéki plasztikai műtétek idejét és költségeit, valamint az aranyérét is!
Esetleg a lehetséges visszerek eltüntetésének lehetőségét is... ööö... van még?;)

Bejegyzés: plasztika

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.24. 13:20:00

annyit még hozzátennék, hogy ha most kezdeném szervezni, ugyanígy csinálnék mindent. ültetési renden változtatnék maximum. pl. az atyát a tanúk mellé ültettem, merthogy az mégis díszhely. aztán kiderült, hogy inkább a fiatalok közé kellett volna, mert a vacsora után át is pártolt hozzájuk (ő is fiatal, és jobban érezte magát köztük). szóval ilyen apróságok, de nagy vonalakban nem változtatnék semmin.

Bejegyzés: esküvő

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.24. 09:25:18

@Aabroncs: valószínűleg igazad van abban, hogy az ember akkor teszi jól, ha a végletektől (mindkettőtől) távol tartja magát. tegnap beszéltem erről a mell-dologról egy hozzáértővel (plasztikai sebész), de ez hosszú ide...írok róla egy külön posztot.

Bejegyzés: nyilvános szoptatás

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.01.23. 16:57:37

@etuska:

Az én magán vélemyényem következik:

Azért ezt ne vedd készpénznek..Nem csak gének kérdése. Erről inkább egy olyan férfi véleményét kérdezd, aki megfordult pár hölgy körül, akinek van gyermeke és szoptatott. Nem ellentmondani akarok, de nyugodt lehetsz, minél tovább szoptat egy csaj, annál jobban "tönkremennek" a bimbói. Nem a mellről beszélek..Az lehet genetikai kérdés, de a bimbó igénybe vétel nem...

Már az ősember is elválasztotta és az állatok is elválasztják egy bizonyos idő után a gyermeküket, mert az a természetes. A fogzás nem a véletlen műve..Onnantól a szoptatásnak lassan vége kell szakadjon...Megváltozik a gyerek táplálék igénye, a közelség pedig öleléssel pótolható.
Szoptatni a gyereket szuper jó dolog. Túlszoptatni butaság és több a kára mint a haszna, mint általában minden végletnek. Másfél és, sztem a plafon...Felette, mikor már a környezete is megrökönyödik rajta,ha még cicizik a gyerek, ott kell abbahagyni..

Bejegyzés: nyilvános szoptatás

Bogi és Burkó 2011.01.22. 21:58:02

Ugyan! :) Emiatt még lesz gyereked. Emiatt csak különlegesen hülye hisztis picsák nem válallnak gyereket.
Nem fél méterrel fog lentebb lógni, csak más lesz.
A férjedet meximálisan kárpótolni fogja a szoptatás alatti méretnövekedés, ami mágikus hastással van a pasikra :)

Bejegyzés: nyilvános szoptatás

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.22. 18:05:33

@Bogi és Burkó: ne keseríts el, mert sosem lesz gyerekem :( ha gének kérdése, akkor mondjuk van okom az optimizmusra, mert családom általam ismert nőtagjainak nem ereszkedett meg.

Bejegyzés: nyilvános szoptatás

Bogi és Burkó 2011.01.22. 17:36:22

A tejadó egységekre nem nagyon lesz befolyásod. Ha olyan alkat vagy, sajnos nagyon megváltoznak önmagában a terhességtől és pár hónapos szoptatástól is - hiába kened magadra a dm a rossman, nyolc gyógyszertár és öt vajákosasszony teljes árukészletét - ha pedig szerencsés kötöszövetekkel áldott meg a sors komolyabb átalakulás nélkül élsz túl akár egy éves szoptatást is.

Bejegyzés: nyilvános szoptatás

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.22. 17:03:41

@Aabroncs: az mondjuk engem nem nagyon érdekel, hogy ki mennyi ideig szoptatja a gyerekét. ez számomra nem több és nem kevesebb, mint a táplálás egyik módja. tehát senkit nem nézek le, de senkire nem is nézek fel ilyen alapon. nekem csak a dolog nyilvános voltával van bajom.

SZIGORÚAN MAGÁNVÉLEMÉNY KÖVETKEZIK, AKIT NEM ÉRDEKEL, NE OLVASSA TOVÁBB!

magam részéről úgy tartom, hogy szeretnék majd addig szoptatni, amíg élettanilag feltétlenül szükséges. ha sikerül, örülök. ha nem, így jártam. sokáig nem szeretnék, mert félek attól, hogy minél nagyobb, annál nehezebb az elválasztás. és őszintén bevallom, (főleg a leírásod után, de eddig is :P) a tejadó egységeket is igencsak féltem :)

Bejegyzés: nyilvános szoptatás

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.01.22. 15:34:02

No, azért legyünk őszinték a sokáig tartó szoptatás, ha nem is ördögtől való, de én ismerek párfiatal felnőttet is, akit jóval tovább szoptattak, mint az átlag. Nézzétek el nekem, egyik sem 100%-os felnőtt. Az életük már azzal kezdődik, hogy anyu bolondériája miatt kilógnak a sorból. Aztán később, bölcsiben, oviban, (olvastam olyat, hogy a suliban) is van ennek tétje, ott is kilógnak a sorból, ezt már meg is érzik. Csúfolódás, másság, értetlenség a másik gyerek miért nem olyan mint ők? Az anyjukhoz még nagy gyerekként is túlságosan ragaszkodnak és igen is sokkal nehezebb leszoktatni őket. Ez tény..Olvassatok utána.

Aztán anyu cickóiról ne is beszéljünk! Már bocsi, de férfi szemmel láttatok már olyan női mellbimbót, amit még a két három éves gyerek is szop? Ne adj isten, több gyerek is? (mint a 200-as szeg..:-(((( ) Aztán aput kérdeztétek-e,hogy neki tetszik? Jó poén, hogy a gyerek este film nézés közben a neje mellén lóg? Biztos ilyen lovat akart??
Aztán beszélgessünk a kiálló fogú, selypegő, beszédhibás, gyerekről, akinek a rengeteg cicizés miatt olyan a feje, mint Freddy Mercury-nak? Akik aztán e "szent dolog" miatt tizenévesen évekig fogszabályzóval élnek és személyiség problémákkal küzdenek?? Ezek mellett is akkora jót tesz anyu, mikor büszkén hirdeti,hogy ő még a három-négy éves gyerekeit is szoptatja??

Ez megint egy véglet. Egy dolgot kéne már megérteni. Mindegy miről van szó, a véglet rossz! Mindenben!! Az arany középút, mindig jó. A szokások azért alakulnak ki, mert jók, legtöbbször! Nem sikk a jól beválttól eltérni! Divat, de baromság...

Bejegyzés: nyilvános szoptatás